Green Motion Car and Van Rental Toimipisteet Yritysasiakkuus Ota yhteyttä Varaa Nyt

Tietoa meistä

Ympäristökäytäntömme

Kanta-asiakasohjelma

Vihreä Hopea Kulta VIP

Uutiset

Monituotteemme

Basic Plus+ Premium Premium+

Toimipisteemme

Uutiset

Auton vuokraus Lappi - saavuta pohjoisen kohteet vaivattomasti

Green Motion Car Rental Finland Rovaniemi Airport 1440x1080

Auton vuokraus Lapissa voi olla järkevää, sillä Lapissa etäisyydet voivat olla suuria, eikä joukkoliikenne ole yhtä laajaa kuin suurkaupungeissa.

Jos suunnittelet matkaa Lappiin, kokosimme tähän artikkeliin kaiken, joka sinun kannattaa tietää auton vuokraamisesta Lapissa.

Lue alta lisää mm. seuraavista aiheista:

- auton vuokrauksen hinta Lapissa
- miten vuokraat auton Lapissa?
-mistä löydät vuokra-auton Lapissa?
- vinkkejä autoiluun Lapissa

Miten matkata Lappiin?

Lappiin voi matkata autolla, lentokoneella, junalla tai bussilla. Lentokenttiä Lapista löytyy mm. Rovaniemeltä, Kemistä, Kuusamosta, Kittilästä sekä Ivalosta. Junalla puolestaan pääsee Oulun kautta Kolariin ja Rovaniemen läpi aina Kemijärvelle saakka.

Autoillen Etelä-Suomen suurista kaupungeista matkaa Lappiin kertyy 1000-1500 kilometriä, riippuen siitä, minne päin Lappia olet matkustamassa. Lapin lääni alkaa Kemin korkeudelta, jonne on Helsingistä matkaa noin 700 kilometriä. Kemistä on puolestaan matkaa Utsjoelle, Suomen pohjoisimpaa kuntaan, noin 600 kilometriä.

Auton voi vuokrata jo kotona ja ajaa Lappiin saakka, mutta auton sijaan moni matkustaa Lappiin lentäen, junalla tai bussilla. Tällöin auton voi vuokrata vasta määränpäässä näppärästi suoraan lentokentältä tai juna-asemalta. Voit tehdä matkustuksesta mukavampaa vaikka matkustamalla yöjunalla Rovaniemelle ja ottaa aamulla juna-asemalta alle tuliterän vuokra-auton.

Miksi vuokra-auto Lapissa kannattaa?

Lappi on suosittu lomakohde talvella kauniiden ja lumisten maisemien ja laskettelukeskustensa vuoksi, mutta Lappi hurmaa myös muina vuodenaikoina. Esimerkiksi syksyllä Lapin ruska houkuttelee Lappiin paljon matkaajia.

Jos haluat saapua Lappiin autolla, voi vuokra-auto olla hyvä ratkaisu, jos et omista omaa autoa. Autolla liikuttaessa myös matkatavarat kulkevat helposti mukana vaikkapa suksiboxissa. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata auton myös perillä Lapissa.

Lapissa etäisyydet voivat olla suuria. Vuokra-autolla saavutatkin kohteet helposti ja oman aikataulusi mukaan - samalla pidät niin monta kahvi- tai vessapysähdystä kuin haluat. Vuokra-autolla saat siis Lapin lomastasi enemmän irti, etkä ole sidottu yhteen paikkaan.

Autoilu on Lapissa myös mukavaa. Lapissa tieverkostot ovat uleisesti hyvässä kunnossa. Lisäksi Lapissa ei ole suuremmista kaupungeista tuttuja ruuhkia, vaan yleensä teillä on hyvin tilaa autoilla ja liikkua.

Voit vuokrata auton myös juuri tarvitsemallesi ajalle. Jos haluat vaikkapa lasketella viikon, mutta yhtenä päivänä katsella maisemia hieman kauempana, onnistuu se vuokraamalla auto halutulle päivälle.

Omalla vuokra-autolla siirtymiset sujuvat myös rennosti ja mukavasti. Vuokra-auto on hyvä ratkaisu, jos kaipaat yksityisyyttä tai matkustat Lappiin vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Tavaroiden kuljettaminen on helppoa ja ruokakassi kulkee mukavasti kaupasta kelopirttiin.

Hinta - mitä auton vuokraaminen Lapissa maksaa?

Lapissa toimii monia autovuokraamoja ja hinnat vaihtelevat paljon. Yleistäen voidaan sanoa, että Lapissa pienen auton vuokraaminen maksa noin 60 euroa päivässä, kun taas isommat automallit ovat noin 100 euroa päivässä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että pelkästään hintaan ei kannata tuijottaa! On tärkeää tutustua aina tarkemmin siihen kaikkeen, mitä hinta pitää sisällään ja mitä siihen ei sisälly. Jostakin autovuokraamosta voit saada halvalla vuokrattua auton, mutta hintaan ei sisälly mitään muuta, mitä he kuitenkin velvoittavat sinut hankkimaan, jotta saat autoa ajaa. Voit joutua esimerkiksi hankkimaan vakuutukset autoon tai saat yllättäen muita lisämaksuja maksettavaksi, kuten lentokenttämaksun. Lisäksi normaalin aukioloajan ulkopuolella auton palauttamisesta peritään yleensä lisämaksu yms.

Me Green Motionilla olemme halunneet tehdä auton vuokraamisesta avointa, rehellistä ja läpinäkyvää. Siksi olemme luoneet monituotejärjestelmän, jossa hinnoittelemme autot neljän eri hintapaketin mukaan ja eri sisällöillä. Tutustu monituotejärjestelmäämme ja lue myös varausehdoistamme tarkemmin, mitä vuokrahintoihimme sisältyy ja mitä ei sisälly. Kun vuokraat auton meiltä, tiedät tarkalleen, mitä maksat autosta sekä mitä autonvuokraus sisältää ja mitä ei sisällä.

Green Motion Car Rental Finland Kemi Railway Station 1440x1080

Muista nämä! Miten vuokraat auton Lapissa?

Auton vuokraaminen Lapissa on helppoa. Kaikkein vaivattominta auton vuokraus on tehdä etukäteen verkossa, jolloin saat varauksesta hyvissä ajoin myös varausvahvistuksen.

Tarvitsen vuokra-auton varaamiseen Lapissa:

- Kuljettajan nimissä olevan luotto- tai pankkikortin (tarpeeksi käyttövaraa auton takuusummaa varten)
- Voimassa oleva ajokortti
- Passi tai muu hyväksyttävä henkilötodistus

Voit vuokrata auton myös toiselle henkilölle kuin itsellesi. Tällöin toisen kuljettajan tulee täyttää yllä luetellut sekä autovuokraamon mahdolliset omat ehdot.

Mistä vuokraat auton Lapissa?

Lapissa löydät vuokra-autoja helposti mm. lentokenttien ja juna-asemilen läheisyydestä. Tällöin vuokraaminen on helppoa, jos saavut Lappiin esimerkiksi lentäen tai junalla. Autovuokraamoja löytyy myös kaupunkien keskustoista - myös juna-asemat sijaitsevat usein lähellä kaupungin keskustaa.

Green motionin autovuokraamoja löydät Lapista ja Lapin lähistöltä seuraavista paikoista:

- Ivalo, lentokenttä
- Kemi-Tornio, lentokenttä
- Kemi, juna-asema
- Kittilä, lentokenttä
- Oulu, juna-asema
- Oulu, lentokenttä
- Rovaniemi, juna-asema
- Rovaniemi, lentokenttä

Vinkkejä autoiluun Lapissa

Lapista ensimmäisen mieleen tulevat lumi ja jää. Totta se onkin, Lapissa talvitiet voivat olla jäisiä ja liukkaita ja suuri osa matkalaisista suuntaa Lappiin juuri talvella.

Varmista siis, että allasi on auto, joka kestää olosuhteet. Toiseksi, mieti, mihin aiot käyttää autoa. Jos ajat vain ympäri kaupunkia, pienempi auto riittää. Jos suuntaat pidemmälle, voi neliveto ja suurempi auto olla hyvä ratkaisu.

Tässä muutamia vinkkejä Lapissa ajamiseen:

1. Aja rauhallisesti ja varovaisesti sekä varaa tarpeeksi aikaa määränpääsi saavuttamiseen. Lapissa ei ole kiire.

2. Varmista, että autosi on hyvässä toimintakunnossa ennen kuin lähdet matkalle. Muista talvirenkaat talvikautena.

3. Muista mahdolliset vaaralliset olosuhteet, kuten jää ja liukkaus sekä mahdolliset tiellekin joskus tulevat eläimet, kuten porot ja hirvet.

4. Pidä autossasi hätäpakkaus, johon kuuluu lapio, viltti ja ruokaa siltä varalta, että joudut jumiin. Varmista myös, että puhelimessasi on akkua.

5. Täytä bensatankki tai lataa sähköautosi akku ennen pitkälle matkalle lähtöä, sillä Lapin maaseudulla huoltoasemia voi olla vähän.

6. Hanki jokin navigointisovellus. Voit myös vuokrata GPS:n, jotta voit liikkua helposti ja turvallisesti Lapissa - kysy lisätietoja henkilökunnaltamme.

7. Muista rajoitukset. Moottoriteillä ajettaessa nopeusrajoitus on 100-120 km/h. Talvikuukausina yleinen nopeus on rajoitettu 80 km/h. Nopeusrajoitus taajama-alueilla on 50 km/h, ellei toisin mainita.

Mikäli tarvitset apua autoillessasi Lapissa, autamme mielellämme - otathan yhteyttä vuokraamoon. Hätätilanteessa ota yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112.


Mahtavaa Lapin matkaa ja autoilua Lapin ainutkertaisissa maisemissa!